Cafe Mobilyaları Nasıl Yerleştirilmeli?

Cafe Mobilyaları Nasıl Yerleştirilmeli?

Farklı türde cafe mobilyaları olsa da cafe masa sandalyeleri,cafe dekorasyonunun olmazsa olmazlarıdır.Bu nedenlecafe masa sandalyelerinin yerleşimi, diğer cafe mobilyalarının da yerini belirleyecektir.

Cafe masa sandalyeleri,yaratıcı fikirleri olan ve doğru dekorasyon tekniklerini bu fikirlerle birleştirebilenlerce ancak doğru bir şekilde yerleştirilebilir. Bu konuda cafe dekorasyonunuzu emin ellere emanet edebileceğiniz gibi doğru kuralları bilirseniz kendiniz de yapabilirsiniz.

Cafe masa sandalyeleri, anıldığı gibi, dekorasyonun başrol oyuncuları olduğundan işletmecilerin, cafe masa sandalyelerinin nitelik ve nicelik özellikleri ne kadar önemliyse yerleşim düzenlerinin de o kadar önemli olduğunu bilmelerinde fayda vardır.

Cafe masa sandalyelerini yerleştirirken nelere dikkat etmeli?

Cafe dekorasyonunu kendiniz yapmaya karar verdiyseniz bu yolda atacağınız ilk adım, vereceğiniz hizmetin sınırlarını çizdiği bir tarz belirlemek olacaktır. Bunun için de müşteri kitlenizi ve bu kitlenin beklentilerini doğru bir şekilde analiz etmeniz gerekmektedir. Örneğin cafeniz sadece gençlerle dolsun istiyorsanız klasik yerine modern bir tarzı tercih etmeniz daha doğru olacaktır.

Kararınızı verdikten sonra tarzı yansıtanve geri kalan dekorasyon ögeleriyle uyumlu cafe masa sandalyeleri alışverişine geçebilirsiniz. Mekânınız genişse dilerseniz cafe masa sandalyelerini cafe berjerleri ya da cafe sedirleri ile bir arada kullanabilirsiniz. Böylelikle müşterilerinize seçim şansı da sunmuş ve tercih edilme oranınızı katlamış olursunuz.Cafe berjerleri ve cafe sedirlerinin cafe masa sandalyeleri ile aynı tarzda olma zorunluğu yoktur. Aksine farklı tarzdaki mobilyalar ile farklı köşeler yaratabilir, alanlar arası görünmeyen bir sınır da çizebilirsiniz.

Nelere dikkat etmek gerekir?

Tarzı ne olursa olsun, cafe masa sandalyeleri alana yerleştirilirken “ergonomik”lik gözetilmelidir. Buradaki “kullanışlı olma”dan kasıt, hem çalışanların hareketlerini servisyaparlarken kısıtlamayacak hem de kullanıcılarını rahat ettirecek bir yerleşim düzenidir. Bu özellik gözetildiğindekare ya da dikdörtgen cafe masaları birbirine paralel ya da oran tüm masalarda korunacak şekilde açılı şekildeyerleştirilebilir. Ancak burada dikkat edilmesi gereken, yan yana birden fazla sıralama yapılacaksa masalar arasında en az 60 cm’lik bir boşluk bırakılmasıdır. Şayet servis yapacak çalışanınbu iki sıra arasından başka geçeceği yer yoksa boşluk 30 cm daha artırılmalıdır.

Küçük mekânlarda ise alandan kazanmak için yuvarlak masa tercih edilmelidir. Bu masaların çapı ise en 120 cm olmalıdır. Yuvarlak masalarda da -sandalyeler dâhil edilerek hesaplanmak suretiyle-diğer cafe masa sandalyeleri ile aradaki boşluk 90 cm olmalıdır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer detay da müşterilerin konforunu sağlamak adınacafe masa sandalyelerinin ısıtıcılara/soğutuculara, mutfak ekipmanlarına ve kolonlara yakın yerleştirilmemesi gerektiğidir. Diğer bir detaysa tüm cafe mobilyalarının dış özelliklerden mümkün olduğunca eşit derecede yararlanılmasına imkân sağlayacak şekilde yerleştirilmesidir. Örneğin sadece ön sıralardakilerin değil arka sıralardakilerin de manzaranın tadını çıkarmasına olanak sunulmalıdır. Bunun için de mobilyaları basamak şeklindeki yükseltiüzerine yerleştirmek güzel bir çözüm olacaktır.

Özetle,Cafe masa sandalyeleri doğru bir şekilde yerleştirildiğinde kalan tüm dekorasyon ürünleri de doğru yerlerini kolayca bulacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Translate »
WhatsApp chat